Ik hoef je niet te vertellen dat onze wereld is gedigitaliseerd en dat jij met je online onderneming te vinden moet zijn op het wereldwijde web. Maar waarom is het nodig om zelf online zichtbaar te zijn?

Let me tell you:

1. Mensen kopen graag van mensen

We kopen liever van iemand die we kunnen zien en horen dan van een bedrijf waarvan we geen idee hebben wie erachter zit. Als je jouw gezicht laat zien voelen mensen een klik met je en zullen ze eerder hun centjes aan je uitgeven.

2. In een overvolle markt zorgt online zichtbaarheid ervoor dat je opvalt tussen je branchegenoten.

Er is vast wel iemand die hetzelfde beroep en aanbod heeft als jij. Ik durf zelfs te zeggen dat er heel veel mensen zijn die hetzelfde doen als jij. Je eigenheid is dan het enige wat helemaal uniek is. Wat niemand je na kan doen of kan gebruiken voor hun eigen onderneming. Maar om op te vallen met je eigenheid moet je natuurlijk wel online zichtbaar zijn op je eigen, authentieke manier!

3. Je wordt beter onthouden als je zelf online zichtbaar bent.

Doordat we sociale dieren zijn is het voor ons mensen belangrijk dat we ons kunnen verplaatsen in een ander. Om dit goed te kunnen doen verwerken onze hersenen makkelijker gezichten dan bijvoorbeeld tekst of geluid. Als je dus je gezicht laat zien in combinatie met je bedrijf zul je sneller een onuitwisbare indruk maken op je droomklant.

4. Je laat alvast zien waar je ideale klant mee te maken krijgt, waardoor ze je eerder zal vertrouwen.

Dit geldt vooral voor video zoals stories op Instagram. Doordat mensen je zien bewegen, je gezichtsuitdrukkingen zien en je horen leren ze je kennen. Hierdoor zien ze goed wat voor vlees ze in de kuip hebben en hoe jij bent als ze met jou gaan samenwerken. Hierbij is het natuurlijk extra belangrijk dat je gewoon lekker jezelf bent zodat ze de echte jou leren kennen.

5. Je stoot de klanten af die je niet wilt.

Klanten afstoten? Dat wil ik toch helemaal niet?

Ja, wel dus! Je zit niet te wachten op klanten met wie het niet klikt of die geen baat hebben bij jouw hulp. Want dit zorgt voor ontevredenheid bij de klant en irritatie bij jou. Het kan zelfs zover komen dat deze klant je een slechte recensie geeft, simpelweg omdat jullie niet bij elkaar passen. Door jezelf te laten zien voorkom je deze ellende doordat mensen van tevoren kunnen beoordelen of jij bij hen past.

Dus: tijd om je snoet te laten zien en jezelf te laten horen!

Krijg je al de zenuwen bij het idee of heb je geen idee hoe je jouw authentieke zelf strategisch kunt verbinden aan je bedrijf? Dan is een Show Yourself! strategiesessie met mij wat voor jou! Klik hier voor meer informatie.

Wil je weten hoe ik mijn online zichtbaarheid aanpak? Volg me dan op Instagram!