6 tips voor content inspiratie op Instagram

door | aug 20, 2022 | Content creatie

Inspiratie voor een mooi stukje content kun je altijd vinden als je weet waar je moet zoeken.

Op Instagram, het kanaal waar je toch al elke dag zit, staat het vol met content onderwerpen.

 

1. Die inspirerende post die je raakte. Hoe kijk je tegen het onderwerp van deze post vanuit jouw expertise? Wat voor persoonlijk gevoel of verhaal kun je hieraan verbinden?

2. De reactie van een volger onder je eigen post, die je zo is bijgebleven. Wat wil je allemaal tegen haar zeggen om haar te helpen, wat relevant is voor je gehele doelgroep?

3. Dat gesprek in je DM over dat terugkomende onderwerp binnen je vakgebied. Welke vragen werden er aan je gesteld? Wat was je antwoord op die vragen? Elk antwoord is een content onderwerp.

4. Dat statement van je concurrent waar jij heel anders tegenaan kijkt. Laat je eigen geluid horen, uiteraard zonder de ander neer te halen.

5. Die ene post van jezelf van maanden geleden, met dat onderwerp dat nog steeds speelt. Wat heb je hier inmiddels nog meer over geleerd, iets wat je doelgroep ook moet weten? Of is je mening in de tussentijd misschien veranderd? Hoe komt dat?

6. En dan de laatste voor nu, eentje buiten Instagram. Die ene foto in je filmrol die je zo mooi vindt omdat het een speciale herinnering heeft. Wat gebeurt er op die foto en hoe kun je dit vertalen naar je expertise? Dit kun je dan vervolgens posten met de mooie foto erbij.

Zo maakte mijn man laatst een foto van mij en mijn kinderen op het strand, terwijl we schelpjes aan het zoeken waren. Dat strand ligt bezaaid met stukgelopen stuk gelopen schelpjes. Om de mooie te vinden moet je weten waar je moet zoeken.

Zie je de connectie met dit artikel?

Bewaar dit artikel
op Pinterest

Met deze pin

 

Verder lezen…

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen). Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES