De ingang naar een creatieve content flow

door | Content, Copywriting | 0 Reacties

Vorig jaar was ik bij Haarlem Jazz. Hartstikke leuk, tot ik naar het toilet moest en terechtkwam in een festival-nachtmerrie. De beveiliging van het hoofdpodium had zoveel mensen binnengelaten waardoor er verdrukking ontstond in de route naar de Dixies toe.

Ik kon geen kant meer op en liet me meevoeren door de menigte, in de hoop dat mijn op knappen staande blaas het vol zou houden (dit is wonderbaarlijk genoeg gelukt!).

Hoe ik daar zo stond, bekneld tussen allerlei vreemde mensen, kun je vergelijken met je eigen creativiteit. Die kan geen kant op doordat je brein continu wordt gevuld met de content van anderen.

Al hun ideeën, meningen en zelfs hun tone of voice nestelen zich in je hoofd en blokkeren jouw eigen creatieve flow.

De oplossing is ontzettend simpel: leg je telefoon weg. Doe je computer uit. Scheur jezelf weg van alle schermen die je gebruikt en zoek de stilte op, samen met een notitieboekje en een pen.

Maak een wandeling, staar uit het raam of ga lekker buiten zitten met een dampende mok thee.
Geef je eigen creativiteit de ruimte om te stromen en noteer alles wat er in je op komt. Stop niet met schrijven, corrigeer het niet, laat het gewoon heerlijk gaan.

Zelf neem ik hier elke dag bewust de tijd voor. Ik zet mijn wekker op 10 minuten, ga zitten en doe niets anders dan schrijven. Je zult verbaasd zijn over hoeveel je neerkrabbelt in die ogenschijnlijke korte tijd, en hoe vaak je door wilt gaan met schrijven omdat je er zo lekker in zit.

Content van anderen kan absoluut inspirerend zijn, maar geef die inspiratie dan ook de ruimte om te ontplooien tot een idee van jezelf.

Schrijf zonder de afleiding van een scherm, zonder de invloed van de stem van anderen en je zult de ingang vinden naar die creatieve content flow.

You may Also Like..

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey there, I´m Hattie

Delenit perfecto ne mel, facete utamur in mea, cum ceteros fuisset repudiandae eu. Delenit omittam philosophia per ea, eos te omnium discere. Nam adhuc percipit et. Viris comprehensam quo ea.

CATEGORIES