Een boodschap van mijn overleden familielid

door | nov 25, 2022 | Persoonlijk

Wist je dat er opleidingen bestaan om een medium te worden?

Ik had geen idee. Ik dacht altijd dat je dat gewoon was, of niet.

Ik kwam erachter toen ik een paar weken geleden werd benaderd door een medium in opleiding. Of ik wilde dienstdoen als studiemateriaal. Ze zit in haar laatste jaar en pas als ze een sessie met 60 verschillende en onbekende mensen heeft gedaan haalt ze haar diploma.

Ik zei meteen ja, want ik heb altijd veel interesse gehad in werelden buiten ‘t normale leven. Sceptisch ben ik niet. Het idee dat we niet alleen op de wereld zijn vind ik zelfs een fijn idee.

Maar ik ben ook niet gekke Henkie. Ik heb afgelopen jaren veel gedeeld op social media, iets wat dit medium natuurlijk had kunnen gebruiken. Dus hoe betrouwbaar ze ook overkwam, ik besloot om alles met een korreltje zout te nemen.

Tot ze opeens over een overleden dierbare begon.

Er is geen informatie over deze persoon online te vinden, ze leefde volledig offline. Na haar overlijden heeft ook niemand van mijn familie iets gedeeld over haar of de manier waarop ze is overleden. Naast dat ik hier geen behoefte aan had voelde het ook als respectloos, en ik denk dat de rest van mijn familie er net zo over dacht.

Zonder in detail te treden: dit familielid was een opvallende verschijning, zowel qua uiterlijk en innerlijk, en ze is overleden op een abnormale manier.

Het medium wist haar exact te omschrijven tot haar typische kapsel aan toe. Ook wist ze precies te vertellen hoe mijn dierbare is overleden.

Ze kreeg ook een boodschap van mijn familielid door. Een persoonlijke boodschap naar mij toe, maar ik weet zeker dat het woorden zijn die ook op jou van toepassing zijn. Daarom wil ik het graag met je delen.

“Blijf naar je doel toewerken. Ook al gaat het niet zo snel als je zou willen, blijf doorzetten en het gaat je lukken. En die beren op de weg? Dat zijn maar kleine beertjes die je makkelijk aankan.”

Deze boodschap deed me meer dan ik op dat moment besefte. Ik merkte het toen ik een paar dagen na de sessie een teleurstelling kreeg te verwerken, iets waardoor ik voorheen zou twijfelen aan mijn eigen kunnen.

Nu zie ik deze teleurstelling als een klein beertje die ik makkelijk aankan. Ik blijf doorzetten tot ik mijn droomdoel heb behaald, hoeveel geworstel met kleine beertjes en tijd het me ook kost.

Ik hoop dat deze boodschap van mijn overleden dierbare hetzelfde kan doen voor jou. Want echt, waarom zou het niet kunnen? Waarom zouden we niet allemaal kunnen bereiken wat we willen bereiken?

In mijn 34 jaar aan levenservaring, 19 jaar aan werkervaring en 4 jaar aan ondernemerservaring weet ik inmiddels: het grootste wat mensen in de weg zit om te bereiken wat ze willen bereiken is het gebrek aan vertrouwen in zichzelf.

Ik hoop dat ik je met deze woorden kan helpen om met frisse moed en vertrouwen verder te gaan met waar je ook naartoe werkt!

Verder lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Amber

Creatieve content consultant en schrijver voor de gevestigde ondernemer. In The Journal vind je artikelen over ondernemen, ‘t leven, content, moederschap, copywriting en meer.

CATEGORIES