Gebruik de Instagram Caption sticker alleen voor je Reels, niet voor je story!

door | okt 6, 2022 | Instagram

Met de komst van de Caption sticker word het maken van Reels een stuk makkelijker. In plaats van dat je zelf alles moet uittypen zorgt Instagram ervoor dat alles wat je zegt als ondertiteling in je video verschijnt. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd en moeite!

Alleen zie ik ook steeds vaker dat ondernemers hun Story ondertitelen met deze sticker, of een externe ondertiteling app. Het nadeel hiervan is dat de ondertiteling gelijk loopt met hoe je praat. Hierdoor dwing je je volgers om de hele story uit te zitten. Ze kunnen niet meer hun informatie halen uit het tekstvak die je er normaalgesproken bij zet, iets wat een stuk sneller gaat dan jou uit laten praten.

En nu een Story zelfs 60 seconden mag duren hebben je volgers echt geen tijd en zin om hierop te wachten. Dit resulteert in dalende story views omdat ze uit ongeduld swipen naar de volgende story.

 

Mijn advies is dan ook: gebruik de Caption sticker of een externe ondertiteling app voor je Reels, maar zet bij je story een tekstvak die je volgers direct kunnen lezen zonder te hoeven wachten.

 

Ten tijde van het schrijven van dit artikel is de Caption sticker net uitgerold door Instagram. Aangezien Instagram nieuwe features uitbrengt in groepen kan het zijn dat je deze sticker nog niet hebt. Zodra je de sticker hebt kun je deze vinden tussen de andere stickers (zoals “poll”, “vragen”, “gif”, etc.).

Bewaar dit artikel op Pinterest

Met deze Pin:

Verder lezen…

Een boodschap van mijn overleden familielid

Een boodschap van mijn overleden familielid

Wist je dat er opleidingen bestaan om een medium te worden? Ik had geen idee. Ik dacht altijd dat je dat gewoon was, of niet. Ik kwam erachter toen ik een paar weken geleden werd benaderd door een medium in opleiding. Of ik wilde dienstdoen als studiemateriaal. Ze zit...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Amber

Creatieve content consultant en schrijver voor de gevestigde ondernemer. In The Journal vind je artikelen over ondernemen, ‘t leven, content, moederschap, copywriting en meer.

CATEGORIES