Het belang van personal branding in je onderneming en content

door | aug 21, 2022 | Personal Branding

Je kunt er niet vanuit gaan dat wat je doet uniek is.

 

In een wereld waar ALLES online staat lijken ondernemingen en hun aanbod steeds meer op elkaar.

 

Een aantal maanden terug was ik een online cursus aan het bouwen, waarvan ik de salespage al publiceerde. Niet lang daarna kwam er een aankondiging van een andere ondernemer waarmee ik best goed contact had op Instagram. Ze bezig was met een cursus en verrek: deze cursus had exact dezelfde naam, exact dezelfde modules (alleen dan in een andere volgorde) en uiteraard bevatte deze cursus dezelfde inhoud zoals je dat kon lezen op mijn salespage.

Wat een toeval!

Als je dit overkomt dan kan dat best wel zuur voelen. Maar het is iets wat je moet accepteren als je aanbod online te vinden is en dus makkelijk overgenomen kan worden.

Wat je doet is dus niet zo uniek. Ook al bedenk je iets wat nog niet bestaat, binnen no time heb je er tien concurrenten bij die vrijwel hetzelfde aanbieden.

 

Maar dat JIJ het doet, dat maakt je werk onderscheidend. Niemand is immers zoals jij!

 

De kennis die je deelt als content om je doelgroep op weg te helpen: ook niet zo uniek. Dat kan iedereen op Google vinden of hebben ze langs zien komen in de post van een branchegenoot. Echter jouw visie hierop? Jouw mening hierover? Je ervaring op dit gebied? Het gesprek wat je hierover had met een klant? Het gevoel wat het je geeft? Dát maakt je content onderscheidend. Dat maakt het unieke, waardevolle content waarmee je jouw doelgroep kunt verbinden aan je aanbod en aan jou als persoon. Dat is personal branding.

En die online cursus van mij? Die is nooit gelanceerd omdat ik me besefte dat ik liever één op één werk. De online cursus van die andere ondernemer? Die werd plots ook niet meer gelanceerd.

Wat een toeval!

Bewaar dit artikel
op Pinterest

Met deze pin

 

Verder lezen…

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen). Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES