Scrollend op Instagram zie je de ene na de andere “succesvolle” ondernemer langskomen. De ondernemers die veel meer volgers en klanten hebben. Die de ene na de andere briljante dienst lanceren en nog uitverkopen ook.
Voorheen inspireerden deze ondernemers jou. Je keek naar ze op met bewondering en werkte enthousiast door met de droom dat je ooit zoals zij zou worden.
Maar nu laten ze jou minderwaardig voelen en bij iedere nieuwe post op Instagram doen ze je weer ineen krimpen van onzekerheid.

Dit gevoel komt geheel vanuit jou. Die andere ondernemers kunnen daar helemaal niks aan doen. Maar dit betekent niet dat jij jezelf moet blijven pijnigen met die steken van zelftwijfel die je van ze krijgt.

De weg naar meer zelfvertrouwen kan lang zijn maar allerlei obstakels op je pad leggen om het nóg moeilijker voor jezelf te maken? Dat is niet nodig.
Dat is hetzelfde als het telkens weer openhalen van een wond. Dan krijgt het geen tijd om te genezen en zal het altijd een bloedend gat blijven.
Blijf daarom van die wond af, gun jezelf rust en zelfvertrouwen en ontvolg die ondernemers! Zorg dat je twijfels en onzekerheid niet meer naar boven komen door de prikkels weg te nemen.

Wil je ze nog wel blijven volgen omdat je weet dat je in de toekomst weer inspiratie kunt halen uit hun posts? Dan kun je ook tijdelijk hun berichten uitzetten:

  • Ga naar het account van de persoon die je op stil wilt zetten
  • Klik op “Volgend”, dit vind je in de knoppen onder hun bio
  • Ga naar “Uitschakelen”
  • Zet het schuifje achter “Berichten” en “Verhalen” op groen
Geen zorgen, ze zien niet dat jij hun account hebt uitgeschakeld. En wil je weer hun berichten zien? Dan schakel je de berichten en verhaal weer op dezelfde manier in.

Wil je dieper hierop in gaan en weten waarom ze jou zo triggeren? Neem contact met me op en dan kijken we samen hoe we jou kunnen helpen om van deze negatieve emoties af te komen.