Hou met je content rekening met de uitstraling die je wilt als expert

door | aug 19, 2022 | Content creatie

Content creëren vanuit je gevoel maakt het levendiger en menselijker.

 

Alleen is het bij hevige gevoelens verstandig om je content even te laten rusten voordat je het publiceert.

 

Laatst uitte mijn klant haar frustratie om haar cliënt. Deze vrouw was aan het begin heel erg gemotiveerd om haar levensstijl te veranderen. Maar tijdens de tweede sessie bleek dat ze de adviezen van mijn klant niet had opgevolgd.

Nu was dat niet erg, sommige mensen hebben meer tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe levensstijl. Het frustrerende hieraan was dat deze vrouw mijn klant de schuld gaf van de achterblijvende resultaten. Ze vertrouwde niet meer op haar expertise en wilde de samenwerking beëindigen.

Mijn klant had hier een post aan gewijd, over dat je alleen resultaten boekt als je zelf bereid bent het werk te doen buiten de sessies om. Hartstikke goede boodschap als uitgangspunt, maar geschreven op het kookpunt van haar frustratie waardoor de post heel negatief overkwam.

Ik vroeg haar wat haar ideale uitstraling is naar haar doelgroep toe. Hoe ze gezien wil worden en wat voor gevoel ze wil achterlaten:

Ik wil een positief en hoopvol gevoel achterlaten en gezien worden als een warme coach waar mensen zich veilig bij voelen.

Ik hoefde haar daarna niet te vertellen dat haar boze post hier niet op aansloot.

 

Mijn advies? Schrijf vanuit je gevoel en kijk er de volgende dag weer naar.

 

Vraag jezelf dan af:

  • Geeft dit stuk het gevoel af want ik wil achterlaten bij mijn ideale klant?
  • Geef ik mijn ideale klant iets nuttigs mee met dit stuk?

Zo wordt het geen schrijfsel dat beter in je dagboek past. Wel een levendig, menselijk en onderscheidend stukje content waarbij je zorgvuldig met je expert status en je ideale klant omgaat.

Bewaar dit artikel
op Pinterest

Met deze pin

 

Verder lezen…

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen). Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES