Mijn advies voor als je alle schone schijn en trucjes op Insta zat bent

door | aug 26, 2022 | Social Media

Er hangt een beetje neerslachtigheid en irritatie in de Instagram lucht. Ondernemers die niet meer weten wat ze moeten posten. Die zoekende zijn. Ik denk niet dat dit komt door het warme weer, of door de overgang van de vakantie naar het normale leven.

 

Ik denk dat het komt doordat de oude manier van zakelijk Instagrammen verleden tijd is.

 

Het speelt al langer. Bij mij, bij anderen en waarschijnlijk ook bij jou.

Je prikt door de mooie plaatjes heen. Want het is niet het echte leven.

Je prikt door marketing- en salestrucjes heen. Want je hebt ze zelf ook geleerd en misschien wel toegepast.

En het voelt ook echt niet meer goed om dit nog te doen. Om met een opgeplakte glimlach je aanbod op “authentieke wijze” te promoten terwijl er in je achterhoofd klinkt: iedere gek weet toch mijn bedoeling?

Wat je voelt is een nieuwe wind door Instagram land. Eentje die alle filters, trucjes, schone schijn en mooie praatjes wegblaast.

Een mooie verandering, maar net als met elke verandering is het even wennen.

Ik raad je aan om het weer te zien als een experiment. Post wat je wilt posten, wat goed voelt. Laat het moeten presteren even los. Geef jezelf de tijd en de ruimte om weer je eigen stijl en weg te vinden als de content creator van je eigen bedrijf.

 

Ga simpelweg terug naar de passie die je voelt voor je vak en giet dit in je content. Zonder call to action. Help in je volgende post je ideale klant zichzelf te helpen, niet meer en niet minder.

 

En laat je andere passies ook gewoon zien als je dit graag wilt. Ook als het niks met je werk te maken heeft, zoals het schilderen van je vazen.

Want dat stuk laten zien, de persoon achter de expertise en de liefde voor je vak, zorgt voor authenticiteit zónder aanhalingstekens en weer plezier in het zichtbaar zijn.

Bewaar dit artikel
op Pinterest

Met deze pin

 

Verder lezen…

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen). Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES