Mijn angst als online zichtbare ondernemer

door | sep 28, 2022 | Ondernemen, Persoonlijk

Waar wacht je op, Amber? Tot de motivatie als bliksem je hoofd inslaat?​​​​​​​​
​​​​​​​​
Je weet dat dit niet gaat gebeuren. Je weet ook heus wel dat het daar niet aan ligt. Je voelt die dichtgeknepen keel al een tijdje.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Het is angst. Angst om afgewezen te worden. Of is het juist de angst om goedgekeurd te worden? Want dan wordt er steeds meer van je verwacht. Betere prestaties, briljante stukken… F*ck, dat lukt je nooit!​​​​​​​​
​​​​​​​​
Je bent maar dat amateurtje dat nog steeds denkt dat alles in elkaar stort. Lekker veilig falen, want dat is wat je kent.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Dus stort je je op werken voor klanten maar verdwijn je zelf steeds meer naar de achtergrond. Je roept nog dat je dat fijn vindt, achter de schermen anderen helpen. De online zichtbaarheid die je hebt opgebouwd boeit je niet. Zeg je.​​​​​​​​
​​​​​

Maar was jij ook niet die Amber die riep dat ze meer transparantie wil? Zonder filters delen wat er gebeurt in ‘t ondernemersleven, the good and the bad? Zodat andere ondernemers zich begrepen voelen, niet meer zo alleen in hun onzekerheden?​​​​​​​​

 

Ja, dat was ik.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Dus typ ik dit nadat ik de hele week een werknemer ben geweest in een bedrijf die toevallig mijn naam draagt. Nadat ik met dikke fomo briljante content langs heb zien komen van mijn soortgenoten, maar dan alsnog onder mijn onzichtbaarheidsmantel bleef zitten.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Hier heb je het dus, mijn transparantie. Ik krijg de zenuwen van de zichtbaarheid die komt kijken bij meer succes. De steeds meer ogen die ik op mij voel branden, wachtend tot ik iets presteer. Of keihard faal.​​​​​​​​
​​​​​​​​
En nu, op zaterdagavond om tien voor zes, neem ik een besluit.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Ik pak de leiding over mijn bedrijf en succes. Want alleen dan kan ik blijven doen waar ik gelukkig van word. Alleen dan bereik ik waar ik van droom.​​​​​​​​
​​​​​​​​
En die angst? Dat wordt er gewoon weer eentje van de vele die ik heb overwonnen.

Bewaar dit artikel op Pinterest

Met deze Pin:

Verder lezen…

Een boodschap van mijn overleden familielid

Een boodschap van mijn overleden familielid

Wist je dat er opleidingen bestaan om een medium te worden? Ik had geen idee. Ik dacht altijd dat je dat gewoon was, of niet. Ik kwam erachter toen ik een paar weken geleden werd benaderd door een medium in opleiding. Of ik wilde dienstdoen als studiemateriaal. Ze zit...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Amber

Creatieve content consultant en schrijver voor de gevestigde ondernemer. In The Journal vind je artikelen over ondernemen, ‘t leven, content, moederschap, copywriting en meer.

CATEGORIES