Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

door | sep 8, 2022 | Persoonlijk

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen).

Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor boeken. Ze leest de hele dag door, houdt van leren en wil later journalist worden.

 

Net als ik vroeger. Elke week was ik weer in de bieb om mijn uitgelezen boeken te vervangen voor nieuwe. Elke dag maakte ik zelf tijdschriften, waar ik hele verhalen in schreef en zelf de plaatjes bij tekende.

 

Schrijven was mijn grote liefde, samen met lezen. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs een ouderwetse typemachine voor mijn verjaardag, zodat ik nog sneller boekjes en tijdschriften kon creëren.

Schrijven voor een tijdschrift werd mijn droom.

 

Maar helaas. Na de middelbare school zat er geen studie voor me in. Ik moest werken om mijn moeder financieel te ondersteunen. En als je al zo vroeg voor langere tijd fulltime werkt, wordt weer naar school gaan gevoelsmatig steeds lastiger.

 

Die studie journalistiek is er dus nooit geweest.

Maar:

  • Ik heb wel een boek geïllustreerd.
  • Ik heb ook een boek hertaald, van onbegrijpelijk naar Jip en Janneke taal.
  • Ik schrijf bijna dagelijks over onderwerpen waar ik blij van word.
  • Ik help andere ondernemers met hun content.
  • En ik heb mijn eigen “tijdschriften” gecreëerd met dit Instagram account en het online Magazine op mijn website.

Het ging via een hele andere weg dan ik van tevoren had bedacht en het heeft zich ook niet zo gemanifesteerd als ik voor ogen had, maar vandaag besefte ik het me:

Mijn droom is uitgekomen.

Bewaar dit artikel op Pinterest

Met deze Pin:

Verder lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES