Waarom het hebben van weinig Instagram volgers niet erg is

door | aug 24, 2022 | Social Media

Dus je hebt maar 100 volgers op Instagram, hè? Pff, wat weinig! Waarom doe je nog moeite?

 

Maar stel die 100 volgers van je nu even voor in je woonkamer. Best veel mensen opeens, vind je niet?

 

En weet je, die mensen zijn er allemaal voor jou. Ervan uitgaande dat jij bots en vieze kereltjes meteen verwijdert uit je volgerslijst natuurlijk (doe je dit niet, begin hier dan mee want je hebt niks aan die accounts!).⁠

Dus die 100 mensen staan daar vol enthousiasme naar jou te kijken. Die zijn allemaal in jouw huis gekomen omdat ze je leuk/interessant/mooi/grappig vinden. HONDERD mensen! Of VIJFTIG! Of TIEN! Wauw! Nu hoef je alleen nog maar te zorgen dat ze blijven en dat er nog meer visite komt. Hoe? Door hen te geven wat ze nodig hebben, waar ze naar op zoek zijn.

Stel je wederom voor dat er een persoon van vlees en bloed tegenover je staat. Die staat daar omdat ze daar bewust voor heeft gekozen. Geen toevallige ontmoeting, nee. Deze persoon is er helemaal expres voor jou. Wat zou je die persoon allemaal willen vertellen over je werk? Wat wil je haar leren? Wat vind je dat ze echt moet zien? Waar zit ze mee en hoe kun jij haar daarbij helpen?

 

Alles wat je te geven hebt aan kennis, ervaringen, persoonlijke verhalen, je visie op bepaalde onderwerpen, etc.: dat is allemaal content dat je dagelijks kunt delen. Hoeveel volgers je ook hebt, want daar wordt door je ideale klant niet naar gekeken als je de waarde biedt die zij nodig heeft.

 

Een “paar” volgers hebben is dus echt niet weinig. Elke persoon is er één die wat heeft aan wat je te bieden hebt. Moet je het alleen wel geven.⁠ Zorg ook dat je je content focust op je doelgroep, en niet op de denkbeeldige volgers die je wilt krijgen. Want die ken je niet en je weet niet wanneer ze komen. Maar als jij je content richt op je ideale klant dan komen die ideale volgers vanzelf.

En vergeet niet, die concurrent van je met haar 2000 volgers is ook ooit begonnen bij 0. Zie haar daarom niet als een concurrent, maar als een inspiratiebron. Want wat zij kan, kan jij absoluut ook!

Bewaar dit artikel
op Pinterest

Met deze pin

 

Verder lezen…

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Rory Gilmore en een droom die is uitgekomen

Ken je de serie Gilmore Girls? Rory Gilmore was vroeger mijn grote voorbeeld (althans tot en met het seizoen dat ze helemaal losgaat, al heb ik dit wel onbedoeld overgenomen). Als je het nooit hebt gezien: Rory is een enorm slimme meid met een grote liefde voor...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi, ik ben Amber

Ik help ondernemers die hun expertise inzetten om een ander te helpen bij het creëren van lucratieve, onderscheidende content. In dit online magazine vind je artikelen die je helpen een content creator te worden voor je eigen onderneming.

CATEGORIES