Zo plaats je scherpe Instagram Reels van goede videokwaliteit

aug 5, 2023 | Instagram, Reels

Scherpe video’s worden sneller bekeken dan een Reel die is opgenomen met vette vingerafdrukken op de lens.

Dus mag je, naast het schoonpoetsen van je lens, deze tips aanhouden voor de scherpste Reels

— Ga naar je Instagram instellingen, klik op “Gegevensgebruik en mediakwaliteit”, en zet het schuifje aan voor “Uploaden met hoogste kwaliteit”.

— Zet de videosettings van de camera op je telefoon op 4K op 30fps. Hoewel 60 fps zorgt voor vloeiendere video’s, comprimeert Instagram deze toch naar 30 fps tijdens het uploaden, wat in sommige gevallen kan leiden tot haperende beelden.

— Bewerk je Reel in de Instagram app zelf om de hoogste kwaliteit te behouden. Als je toch liever in een externe app bewerkt, zorg er dan voor dat deze wordt geëxporteerd in 1080HD op 30fps, zelfs als je in 4K hebt gefilmd

— Leg er geen filter overheen. Een extra laagje maakt de video minder scherp.

— Als je Reel klaar is en je klikt op delen, blijf dan in de app. Klik niet weg, ga niet scrollen, wacht tot de Reel volledig is geüpload. Als je in de tussentijd gaat scrollen heeft Instagram weer meer data nodig, wat ten koste kan gaan van je Reel.

Succes!

Hi, ik ben Amber

Instagram content consultant & ghostwriter. Mijn missie is om ondernemers te ondersteunen bij het creëren van oprechte en waardevolle content, die de betrokkenheid vergroot en volgers omzet in enthousiaste klanten.

CATEGORIEËN